kinderen & pubers


In onze steeds maar drukker worden de maatschappij hebben veel kinderen moeite om tot zichzelf te komen of om alle opgedane indrukken een plek te geven. Kinderen zijn wijzer dan wij zoal denken. Als kinderen geboren worden 'weten'zij alles nog. Dit ‘weten’ blijft ongeveer tot aan hun zesde jaar. Meestal als zij naar school gaan, gaat dat over. Ze verliezen soms langzaam het contact met hun eigen kern. Hierdoor kan een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaan, angsten kunnen zich gaan ontwikkelen, met het gevolg dat kinderen zich terug gaan trekken of extreem druk gedrag gaan vertonen. Wanneer kinderen met Reiki in contact komen merken ze dat ze gewoon makkelijker in contact met hun eigen kern komen; dit zorgt voor een stuk ontspanning. Over het algemeen zit een kind door Reiki veel lekkerder in zijn vel en kan het veel makkelijker met (onverwachte of moeilijke) situaties omgaan.

 

Wil je een leuk boekje over Reiki lezen, lees dan Kiki tovert met Reiki.

 

De cursus is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Het geeft ze meer zelfvertrouwen en ze leren hoe ze zichzelf (maar ook anderen) bij 'simpele' pijntjes kunnen helpen.  

Ze leren hoe ze zichzelf kunnen ‘aarden’ en hoe ze moeten omgaan met allerlei gevoelens. Ze leren hoe ze een poes, hond, konijn of elk ander dier kunnen behandelen.  

In een Reiki cursus krijgt het kind de Reiki afstemming en leg ik in een voor het kind begrijpelijke taal uit wat Reiki is en wat het kind ermee kan doen. Daarnaast krijgt het kind ook een cursusboekje mee, vol begrijpelijke woorden en mooie plaatjes om samen met de ouder over te praten of om zelf in te kleuren. De kinder-reiki cursus kan samen met één van de ouders worden gedaan, maar het kan ook alleen.

 

Een Reiki cursusdag begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Voor drinken en de lunch wordt gezorgd.  

 

Reiki is voor kinderen is bedoeld voor kinderen in de leeftijd 7 tot 12 jaar.

De kosten voor deze dag zijn € 75,-- per kind.

Mocht je meer willen weten, neem dan contact met me op.

 

 

 

 

 

Reiki voor pubers van 12 tot 18 jaar:


Heb jij ook soms het gevoel dat niemand jou begrijpt.

Of ze je gewoon niet willen snappen.

Niet eens de moeite nemen om naar je te luisteren.

Het niemand interesseert wat jij belangrijk vind.

Weet dan dat je niet de enige bent die zich zo voelt. 

Er lopen vele pubers rond met precies dezelfde "problemen"als jij hebt.

Zou je niet graag wat orde krijgen in alle warrige gedachten die je hebt?

Zou het niet fijn zijn als je alles wat je zeggen wilt

iets beter onder woorden zou kunnen brengen?

Zou het niet fijn zijn als je je wat rustiger zou voelen?

 Misschien is het dan een idee om een Reiki cursus, speciaal voor pubers, te volgen.

 

Wat houdt het in?

 

Reiki is een natuurlijke geneeswijze.

Waarom zou je dat doen? Maar als ik je vertel dat er in Japan een periode geweest is waarin alle pubers op school gewoon onderwijs kregen in Reiki en dat dat op sommige scholen daar nog steeds zo is.

 

Waarom?

 

Omdat het gewoon heel goed en fijn is voor mensen.

Als je Reiki beoefend kom je een stukje van je eigen "ik" tegen. Hierdoor ga je je zelf beter begrijpen en snap je ook meer van de "grote" mensen.

Je leert begrijpen wat er allemaal veranderd als je opgroeit en wat er veranderd in je lichaam.

Er gebeurd heel veel met je als je puber bent.

Veel mensen nemen niet eens de moeite om je te begrijpen, maar wanneer je een Reiki cursus hebt gevolgd kan je hier beter mee omgaan.

 

Eigenlijk zouden de scholen het in hun lespakket moeten opnemen. Maar of het ooit lukt om de mensen in het onderwijs zover te kunnen krijgen, dat weet ik natuurlijk niet.  Wanneer er nu genoeg mensen zoals jij een Reiki cursus gaan volgen en op school zien ze wat voor effect dit heeft, wie weet wat er dan gaat gebeuren in het onderwijs.

 

Maar wat is nu Reiki?


Reiki is een natuurlijke geneeswijze.

 

Ieder kind wordt geboren met een  "soort kanaal" dat loopt vanaf je kruin tot aan je stuitje.

Dat kanaal heet heel toepasselijk een Reiki kanaal.

Alle kinderen hebben dus Reiki en meestal zonder ervan af te weten. Het hoort dus bij ieder mens. Door dit kanaal stroomt positieve energie.

Als iemand zich stoot wat doet diegene dan?

 

Inderdaad, die houdt heel vanzelfsprekend zijn hand op de zere plek.

Dit gebeurt als een automatisme omdat Reiki van nature bij ons hoort en dus heel normaal is.

Maar hoe komt het dan dat mensen het niet weten dat Reiki bestaat?Dat komt omdat het Reiki kanaal, dat bij ons allemaal aanwezig is, is dicht geslibd.

Eigenlijk is dat kanaal vervuild.

 

Hoe dat kan?

 

Dat komt omdat kinderen op een gegeven moment in hun leven heel veel dingen moeten waar ze van nature nog niet aan toe zijn.Ze moeten verplichtingen nakomen en soms dingen doen waar een kind nog niet aan toe is.

Hierdoor slibt dat kanaal langzaam dicht.

Heel jammer want voor ze echt het besef hebben dat reiki bestaat is het kanaal dicht geslibd en weten ze niets meer van het bestaan hiervan. Volwassen mensen weten meestal niet eens dat zo'n kanaal bestaat maar zoals ik al vertelde, van nature brengen ze wel hun handen naar een plek die ze stoten en waar ze dus pijn hebben.

Als ze een Reiki cursus zouden hebben gevolgd dan zouden ze de pijn voor het grootste gedeelte snel weg kunnen nemen.

Jammer toch dat velen dit niet weten.

 

In een Reiki cursus worden de ontvangstkanalen, waarmee de energie ontvangen wordt en die geblokkeerd zijn in je vroege jeugd, door middel van 4 inwijdingen weer geopend, zodat de Reiki weer kan stromen via je handen.

Je leert de handposities waarmee je de Reiki kan overdragen bij jezelf en anderen. Ook krijg je informatie over het ontstaan en de principes van reiki. Je leert te werken met kleuren.

Om aan een cursus deel te nemen heb je geen vooropleiding of kennis nodig. Iedereen kan het leren en toepassen in het dagelijks leven.

 

Wil je graag een cursus volgen, neem dan contact met mij op.

Een Reiki cursusdag begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Voor drinken en de lunch wordt gezorgd.  

De kosten voor een cursus zijn € 100,--, incl. cursusmap en certificaat.

 

                      

                                                                      

          

top

terug

160193 bezoekers (223787 hits) sinds 3-12-2007