Reiki

 
Reiki volgens het Usui System of Natural Healing is universele energie.   Letterlijk betekent Reiki: energie of kracht van de zon.
Reiki is een zeer doeltreffende methode om het zelf genezend vermogen te stimuleren van mens, dier en planten. Via de hand op legging op het lichaam stroomt Reiki vanzelf naar de plaats waar de energie het meest nodig is. Reiki laat zich niet manipuleren. Reiki doet wat goed voor U is. Het gaat om het kanaliseren van de energie door ons lichaam. Het is niet stuurbaar door het ego. Reiki energie werkt op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau.

 

Wat Reiki voor iemand betekent, is voor iedereen een persoonlijke ervaring. Over het algemeen is het een zeer ontspannen gevoel. Eventuele pijn wordt als draaglijker ervaren of is soms volledig verdwenen. Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen, blokkade's worden opgeheven.

Reiki-energie stimuleert het genezingsproces, waardoor lichamelijke en/of mentale klachten kunnen verdwijnen.

Reiki ontspant, waardoor je beter slaapt, het geeft je energie!!!!!!!!!

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van edelstenen en pas ik waar nodig chakra balancering toe.

De behandelingen voor mens en dier kunnen ook bij u thuis plaatsvinden er worden dan reiskosten in rekening gebracht.

 

Reiki oefening:

Als je een beginner bent in het werken met Reiki of je wilt een idee hebben van hoe het werkt voordat je je inschrijft voor een cursus, dan is dit precies waar je moet zijn. Hieronder beschrijf ik een eenvoudige oefening die je zal helpen energie te blijven na een lange dag en die je helpt om de stress uit het dagelijks leven op te lossen.

Stap 1. Je kunt dit zittend of liggend doen en je kunt de oefening overal toepassen, of het nu thuis is of op je werk. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Voel hoe de adem naar binnen gaat waarbij je buik wat uitzet. voel dan hoe de adem weer naar buiten gaat waarbij de buik inkrimpt. Sla de ademhaling enige minuten gade.


Stap 2. Als je een regelmatig ademhalingsritme hebt gevonden, zul je je steeds wat meer kunnen ontspannen. Tegelijkertijd zul je wellicht een paar plekken kunnen voelen waar zich spanning heeft verzameld in je lichaam. Leg je handen neer waar je voelt dat er spanning is. Je zult automatisch de pleken weten. Zie het niet als een krachtsinspanning om de plekken te vinden.


Stap 3. Als je de spanningsplekken hebt gevonden en je hebt er je handen neergelegd, stel je je voor dat je adem energie is. Je stuurt deze energie in de richting van je handen. Laat het door je hele lichaam stromen en zich verzamelen in je handen. Ontspan je tegelijkertijd. Je zult de ontspanning zich voelen verspreiden naar dat specifieke gedeelte van je lichaam waar je je handen hebt neergelegd. Daarna zal de ontspanning zich verspreiden naar het hele lichaam vanuit die plek. doe dit ongeveer 5 minuten.


Stap 4. Verplaats je handen nu naar een andere plek en herhaal het proces. Adem naar je handen en voel de "ki"door de bewuste plek in je hele lichaam vloeien. Misschien kom je tijdens deze oefening gedachten en ervaringen uit het verleden tegen. Ga daar niet op in. Laat jezelf daarentegen ontspannen en voel de "ki" stromen. Laat je handen ook op deze plek ongeveer 5 minuten liggen.


Stap 5. Behandel nog twee andere plekken. Mocht je je vermoeid of ingespannen voelen, ga dan verder met de volgende stap.


Stap 6. Open langzaam je ogen. rek je helemaal uit en open je ogen. Adem diep in en uit. Ga verder met je normale activiteiten. Je zult een nieuw gevoel van ontspanning voelen en je voelt je waarschijnlijk kalmer na het doen van deze oefening.

 

Tijdens de Reiki cursus wordt je afgestemd op de Reiki energie en leer je Reiki te gebruiken en door te geven.

 

 

Reiki behandelingen vervangen geenszins het bezoek aan de dokter, natuurgeneeskundige of psychotherapeut! Ernstige kwalen en alles wat daar op uit kan lopen, behoren door competente deskundigen gediagnosticeerd en behandeld te worden.

 


 

Reiki beginselen:

 

 

Wees juist vandaag niet boos of geërgerd

Maak je juist vandaag geen zorgen

Eer vandaag je ouders, ouderen en leraren

Verdien vandaag je brood op een eerlijke manier

Toon vandaag dankbaarheid voor alles wat leeft.

 

 

Dr Mikao-Usui


      

 

                                                                                                                

 

top

 

terug

160189 bezoekers (223783 hits) sinds 3-12-2007